29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Pekařská polévka

Název Množství a jednotka
máslo 200 g
housky 2 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka 20 g
strouhanka 40 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí.
V misce utřeme máslo s vejcem, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, ve vodě namočené a vymačkané housky, mouku, strouhanku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Těsto pořádně zpracujeme a tvarujeme malé knedlíčky, které smažíme ze všech stran na oleji. Knedlíčky klademe do talířů a zalijeme horkým vývarem.


 


RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...